FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požar na turističkom brodu u Slovačkoj

BRATISLAVA, 2. listopada 2005. (Hina/AFP) - Jednu osobu se smatranestalom u nedjelju nakon požara na rumunjskom brodu s belgijskim inorveškim turistima koji je plovio Dunavom na jugu Slovačke, doznajese od vatrogasaca.
BRATISLAVA, 2. listopada 2005. (Hina/AFP) - Jednu osobu se smatra nestalom u nedjelju nakon požara na rumunjskom brodu s belgijskim i norveškim turistima koji je plovio Dunavom na jugu Slovačke, doznaje se od vatrogasaca.

Ranije su vatrogasci i policija naveli da se radi o francuskim turistima, ali je kasnije utvrđeno da se radi o Belgijancima.

Čini se daje nestala osoba profesionalna pjevačica koja je radila na brodu, rekao je kapetan, prenosi AFP. Pedesetak Norvežana i tridesetak Belgijanaca nalazilo se na brodu, čiju posadu sačinjava pedesetak Rumunja i dvije osobe srpskog državljanstva, doznaje se od vatrogasaca, prenosi agencija France presse.

Brod dug oko 100 metara je evakuiran, a usidren je blizu sela Sap, oko 60 km od glavnog grada. Promet Dunavom je obustavljen.

Uzroci požara su još uvijek nepoznati. Turisti, koji su putovali iz Rumunjske prema Beču, prebačeni su u jedna hotel u Bratislavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙