FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veći rizici za slovačke građevinske tvrtke

BRATISLAVA, 29. rujna 2005. (Hina/TASR) - Građevinske kompanije moratće preuzeti veće rizike prilikom izgradnje autocesta u Slovačkoj, pišeslovački dnevni list Pravda.
BRATISLAVA, 29. rujna 2005. (Hina/TASR) - Građevinske kompanije morat će preuzeti veće rizike prilikom izgradnje autocesta u Slovačkoj, piše slovački dnevni list Pravda.

Od iduće će godine slovačka država prestati korigirati troškove u skladu s posebnim indeksima. Kompanije će se morati čvrsto pridržavati rigidne jedinstvene cijene kroz najmanje 30 mjeseci. To u praksi znači da neće smjeti povećavati inicijalne troškove čak ako i porastu cijene sirovina, nafte ili radne snage.

Čelnik odjela za cestovnu infrastrukturu pri slovačkom ministarstvu transporta Peter Barek kazao je da je Europska unija upozorila Slovačku da su dopuštena povećanja gore spomenutih indeksa prevelika.

Građevinske tvrtke protive se novom pravilu. "Ponekad moramo kopati dublje i duže nego što smo u početku mislili, zbog uvjeta koji su drugačiji od onih navedenih u projektnoj dokumentaciji. To se često događa, i nije krivnja građevinske kompanije", kazao je direktor najveće slovačke građevinske tvrtke Doprastav.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙