FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smrt jedne kandidatkinje poremetila tijek izbora

BERLIN, 8. rujna 2005. (Hina) - Objava konačnog ishoda prijevremenihparlamentarnih izbora u Njemačkoj mogla bi biti odgođena i do nekolikotjedana nakon samih izbora 18. rujna, zbog smrti jedne kandidatkinje uizbornoj jedinici Dresden 1, objavljeno je u četvrtak u Dresdenu.
BERLIN, 8. rujna 2005. (Hina) - Objava konačnog ishoda prijevremenih parlamentarnih izbora u Njemačkoj mogla bi biti odgođena i do nekoliko tjedana nakon samih izbora 18. rujna, zbog smrti jedne kandidatkinje u izbornoj jedinici Dresden 1, objavljeno je u četvrtak u Dresdenu.

"Glasovanje u izbornoj jedinici Dresden 1 može biti obavljeno tek nekoliko tjedana poslije 18. rujna", izjavila je voditeljica izbornog ureda savezne pokrajine Saska Carolin Schreck. Nakon iznenadne smrti kandidatkinje desnoradikalne Nacionaldemokratske stranke Njemačke (NPD) Kerstin Lorenz svi izborni listići su ništavni.

"NPD treba prvo izabrati novog kandidata te se nakon toga može krenuti u ponovnu pripremu izbora", zaključila je Schreck. Lorenz je preminula u srijedu nakon što je tijekom jednog predizbornog skupa u ponedjeljak doživjela moždani udar.

S obzirom na to da se nakon najnovijeg porasta popularnosti Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) očekuje vrlo tijesni ishod izbora, moguće je da o budućem njemačkom kancelaru bude odlučivalo 219 tisuća birača u izbornoj jedinici Dresden 1.

Državni izborni ured u Wiesbadenu priopćio je da će prve službene rezultate objaviti kao što je i najavljeno u noći s 18. na 19. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙