FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija ima teškoće s korištenjem europskih sredstava

LJUBLJANA,1. listopada(Hina) - Slovenija ima probleme u korištenjusredstava Europske unije i za sada u europski proračun više izdvajanego što od njega dobiva, priznao je slovenski ministar financijaAndrej Bajuk.
LJUBLJANA,1. listopada(Hina) - Slovenija ima probleme u korištenju sredstava Europske unije i za sada u europski proračun više izdvaja nego što od njega dobiva, priznao je slovenski ministar financija Andrej Bajuk.

Kako je u subotu prenio mariborski dnevni list "Večer", Bajuk je u petak, govoreći o reformama koje planira Janšina vlada, priznao teškoće u osiguranju europskih sredstava u Sloveniji za projekte iz europskih fondova, rekavši da je Slovenija od ulaska u EU u svibnju prošle godine pa do sredine ove godine imala manjak od pedesetak milijuna eura u državnom proračunu jer ima probleme u dokazivanju prava na sredstva iz Bruxellesa.

"Problem je u premalom broju projekata, ali i u poštivanju pravila igre na svim razinama. Iz EU ponekad nam odgovore: Gospodo iz Slovenije, možete raditi što hoćete, ali sa svojim novcima, a za naš novac morate poštovati pravila igre. S dokazivanjem da se držimo pravila ponekad imamo teškoće", rekao je Bajuk.

Slovenski ministar financija najavio je da će u Sloveniji doći do skoka cijena nakon uvođenja eura početkom 2007, a ključnim je pitanjem ocijenio poreznu reformu koju pripravlja nova vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙