FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanici iz zemalja EU završili posjet Kosovu

PRIŠTINA,21. rujna 2005. (Hina) - Kosovo neće pregovarati o svojojneovisnosti ali će o tehničkim pitanjima ostvarenja neovisnostirazgovarati s predstavnicima međunarodne zajednice i Srbije kaosusjedne zemlje, izjavio je u srijedu predsjednik kosovskog parlamentaNexhat Daci nakon razgovora s veleposlanicima 22 zemlje članiceEuropske unije, akreditiranim u Beogradu, na kraju njihova dvodnevnogposjeta Kosovu.
PRIŠTINA,21. rujna 2005. (Hina) - Kosovo neće pregovarati o svojoj neovisnosti ali će o tehničkim pitanjima ostvarenja neovisnosti razgovarati s predstavnicima međunarodne zajednice i Srbije kao susjedne zemlje, izjavio je u srijedu predsjednik kosovskog parlamenta Nexhat Daci nakon razgovora s veleposlanicima 22 zemlje članice Europske unije, akreditiranim u Beogradu, na kraju njihova dvodnevnog posjeta Kosovu.

Europski diplomati su se za boravka na Kosovu sastali s kosovskim dužnosnicima, ali i s čelnicima oporbenih stranaka te predstavnicima kosovskih Srba, kako bi dobili informacije o stanju na Kosovu uoči razgovora o konačnom statusu Kosova.

Predsjednik parlamenta Nexhat Daci zatražio je među ostalim od europskih diplomata u Beogradu da ne ometaju napore za ostvarivanje neovisnosti Kosova. Istodobno je obećao da Kosovo neće biti zapreka Srbiji na putu u euroatlantske integracije.

Daci je također naglasio da su Albanci uvijek jedinstveni kad je riječ o strateškim pitanjima kakvo je neovisnost Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙