FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: potraga za jedriličarem obustavljena zbog bure

ŠIBENIK, 30. rujna 2005. (Hina) - Potraga za slovenskim jedriličarom,22-godišnjim A. T. iz Kranja, koji je oko 15,30 sati s jedrilice"Sara" biogradske registracije pao u more kod otoka Smokvice uKornatima, obustavljena je oko 19,20 zbog jake bure i smanjenevidljivosti, izvijestila je večeras šibensko-kninska Policijskauprava.
ŠIBENIK, 30. rujna 2005. (Hina) - Potraga za slovenskim jedriličarom, 22-godišnjim A. T. iz Kranja, koji je oko 15,30 sati s jedrilice "Sara" biogradske registracije pao u more kod otoka Smokvice u Kornatima, obustavljena je oko 19,20 zbog jake bure i smanjene vidljivosti, izvijestila je večeras šibensko-kninska Policijska uprava.

Potraga će biti nastavljena sutra, a jedrilica "Sara", te policijski brod "Krapanj 203", brodovi Lučke kapetanije iz Šibenika i Biograda i jedan privatni brod iz Biograda, koji su sudjelovali i u poslijepodnevnoj potrazi, ostali su usidreni su u NP " Kornati".

Dojavu o nesreći policija je primila oko 15,40 sati od Centra za traganje i spašavanje Rijeka.

Provedenim očevidom utvrđeno je da je sedmero slovenskih državljana, četvorica muškaraca i tri žene, u biogradskom čarteru "Kompas Yachting" unajmilo jedrilicu, s kojom su pod zapovjedništvom 39-godišnjeg skipera oko 15,10 sati doplovili oko tri nautičke milje sjeverno od otoka Smokvice.

U tom je trenutku 22-godišnji A. T. zbog nailaska velikog vala s krmenog dijela jedrilice pao u more, a kad su mu članovi posade krenuli u pomoć više ga nije bilo na površini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙