FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU i NATO pripremaju pomoć nakon molbe SAD-a

ZAGREB, 4. rujna 2005. (Hina) - Europska unija i NATO u nedjelju supotvrdili da su primili službeni zahtjev Sjedinjenih Država zapružanjem pomoći područjima pogođenim uraganom Katrina, najvećomprirodnom katastrofom u Sjedinjenim Državama, dok je Međunarodni odborCrvenoga križa postavio internetsku stranicu koja bi trebala olakšatipotragu za nestalima, prenose agencije.
ZAGREB, 4. rujna 2005. (Hina) - Europska unija i NATO u nedjelju su potvrdili da su primili službeni zahtjev Sjedinjenih Država za pružanjem pomoći područjima pogođenim uraganom Katrina, najvećom prirodnom katastrofom u Sjedinjenim Državama, dok je Međunarodni odbor Crvenoga križa postavio internetsku stranicu koja bi trebala olakšati potragu za nestalima, prenose agencije.

SAD su zatražile pribor za prvu pomoć, deke, cisterne i 500.000 gotovih obroka, rekao je dužnosnik EU.

"Spremni smo pridonijeti američkim naporima u ublažavanju humanitarne krize u New Orleansu", rekao je europski povjerenik za okoliš Stavros Dimas.

NATO je potvrdio da su SAD zatražile zalihe hrane, izvješćuje Reuters.

Međunarodni odbor Crvenog križa, koji se obično aktivira u vrijeme rata, otvorio je internetsku stranicu s popisom preživjelih kako bi olakšao ponovno spajanje obitelji, prenosi dpa.

Na popisu je već 10.000 imena, a potragu za nestalima pokrenulo je i nekoliko listova te radio postaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙