FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkrivena dvojica navodnih Matekovićevih pomagača u bijegu

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je jednuosobu za koju sumnja da je pomagala u bijegu nedavno uhićenom IvanuMatekoviću, dok je za još jednim navodnim pomagačem raspisalapotragu.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je jednu osobu za koju sumnja da je pomagala u bijegu nedavno uhićenom Ivanu Matekoviću, dok je za još jednim navodnim pomagačem raspisala potragu.

Policija je danas izvijestila da je uhitila 30-godišnjeg Zorana F. iz Vrbovca za kojega sumnja da je u kolovozu ove godine bjeguncu Matekoviću (32) dao ključeve stana koji je iznajmio u naselju Zapruđe i dozvolio mu da se koristi stanom kako ga policija ne bi mogla pronaći. U blizini tog stana Mateković je nakon potjere i uhićen 29. kolovoza.

Osumnjičeni Zoran F. priveden je u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Drugoosumnjičenog navodnog pomagača Frana Lj. (38) policija nije uspjela pronaći, pa je za njim raspisana potraga. Njega se sumnjiči da je u automobilu svoje supruge, citroen Xsara zagrebačkih registracijskih oznaka, u kolovozu Matekovića prevezao iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu.

Obojicu osumnjičenih policija je kazneno prijavila zbog pomaganja počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

U zagrebačkoj policiji kažu da Odjel organiziranog kriminaliteta, u suradnji s USKOK-om, Državnim odvjetništvom, Uredom za sprječavanje pranja novca i Interpolom nastavlja kriminalističku obradu nad Ivanom Matekovićem, donedavnim bjeguncem koji je u odsutnosti osuđen na sedam godina zatvora zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca. O pojedinostima obrade u policiji nisu željeli govoriti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙