FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Zaštitar Stipo Mušan (43), koji je u jučerašnjoj oružanoj pljački poslovnice Fine u Zagrebu teško ranjen, umro je jutros u Traumatološkoj bolnici. Voditeljica Odjela za anesteziologiju i intenzivno liječenje Marija Cvjetko izjavila je da je zbog vrlo teških ozljeda unutarnjih organa ranjeni zaštitar izgubio veliku količinu krvi. Policija je objavila da je nastavljena intenzivna potraga za trojicom pljačkaša koji su opljačkali oko dva milijuna kuna iz poslovnice Fine u Zvonimirovoj ulici. Zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak kazao je da je do sada obavljeno više od 40 obavijesnih razgovora i da u potrazi za razbojnicima sudjeluju i druge policijske uprave. Rekao je da su pronađene čahure, ali da se još ne zna iz koje vrste oružja je pucano te da je video snimka pljačke vrlo kvalitetna i da bi mogla koristiti u otkrivanju razbojnika.

ZAGREB - Hrvatska je na inozemna tržišta u prvih sedam mjeseci ove godine izvezla roba u vrijednosti od 29,02 milijarde kuna ili 4,98 milijardi američkih dolara, dok je vrijednost uvoza bila više nego dvostruko veća i iznosila je 62,04 milijarde kuna ili 10,65 milijardi dolara, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je u prvih sedam mjeseci ove godine niskih 46,8 posto, dok je vanjskotrgovinski deficit iznosio više od 33,01 milijarde kuna, odnosno gotovo 5,67 milijardi USD.

ZAGREB - Na internetskoj adresi www.skarabej.com javnosti je predstavljen Projekt prvog Internet muzeja starih i odbačenih obiteljskih fotografija, kojega su osmislili i oživotvorili Tamara Ražov i Anton Petrović, izvijestili su danas iz kulturnog projekta Skarabej. Riječ je o jedinstvenom projektu kojim se žele sačuvati stare obiteljske fotografije prikupljene iz obiteljskih albuma ili pak one odbačene, pronađene na buvljacima, starim tavanima, u podrumima ili na otpadima u Zagrebu, Pragu, Travniku, Subotici i drugim gradovima. Posebnost tog Internet muzeja je u tome što u izložbi mogu sudjelovati svi na način da vlastite fotografije iz starih obiteljskih albuma ili odbačene, pa pronađene fotografije postave na tu Internet stranicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙