FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 10. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske
ZAGREB, 10. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske

ZAGREB - Požar skladišta u Kovinskoj ulici na zagrebačkom Jankomiru je lokaliziran i nisu ugroženi drugi objekti, izvijestilo je poslijepodne Vatrogasno operativno središte Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Povremeno dolazi do eksplozija, najvjerojatnije plinskih boca koje se nalaze u skladištima, dodaje se u priopćenju. Pri gašenju požara ozlijeđena su dvojica vatrogasaca; jedan od udisanja dima, a drugi je opečen. Neslužbeno se doznaje kako će se s obzirom na to da gori nepoznata količina motornog ulja i maziva, koje je vrlo teško gasiti, najvjerojatnije morati pustiti da potpuno izgori.

ZAGREB - Nestali 24-godišnji Australac koji je u četvrtak ujutro sam krenuo prema brdu Sveti Ilija na poluotoku Pelješcu iznad Orebića još uvijek nije pronađen. Akcija traganja za australskim turistom pokrenuta je jučer poslijepodne, no zbog mraka je prekinuta. Potragu je jutros na nekoliko sati zaustavilo i nevrijeme praćeno maglom, kišom, grmljavinom i jakim vjetrom, zbog čega ni helikopter Ministarstva obrane nije mogao poletjeti. Nakon smirivanja vremenskih neprilika, u rano poslijepodne pripadnici Gorske službe spašavanja, vatrogasci iz Orebića, članovi tamošnjeg planinarskog društva i policija nastavili su intenzivnu potragu.

NAŠICE - U sklopu festivala Dani slavonske šume danas je u Našicama održano otvoreno prvenstvo za profesionalne drvosječe "Hrvatskih šuma" po službenim disciplinama na kojemu su ekipno prvo mjesto osvojili djelatnici vinkovačke Uprave šuma, drugi su bili drvosječe iz Našica, a treći iz Nove Gradiške. Vinkovčanin Ilija Lukić osvojio je prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, Dražen Pejca iz Našica bio je drugi, a Ilija Šarić iz Vinkovaca treći. U ime organizatora natjecanja Krešimir Žagar iz našičke Uprave šuma istaknuo je da ovogodišnje natjecanje do kraja bilo neizvjesno, a konkurencija ponovno vrlo jaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙