FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protiv 60-godišnjaka iz Sumpetra još pet kaznenih prijava za pedofiliju

SPLIT, 6. rujna 2005.(Hina) - Protiv 60-godišnjeg Sumpetranina,osumnjičena za seksualno zlostavljanje trojice dječaka, policija jedanas podnijela još pet kaznenih prijava: dvije zbog spolnog odnosa tetri zbog zadovoljavanja pohote nad malodobnikom, potvrdila jeglasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave MarinaKraljević-Gudelj.
SPLIT, 6. rujna 2005.(Hina) - Protiv 60-godišnjeg Sumpetranina, osumnjičena za seksualno zlostavljanje trojice dječaka, policija je danas podnijela još pet kaznenih prijava: dvije zbog spolnog odnosa te tri zbog zadovoljavanja pohote nad malodobnikom, potvrdila je glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj.

Osim kažnjivih djela spolnog odnosa i bluda nad trojicom dječaka 2004. i 2005., kriminalističkom je obradom utvrđena osnovana sumnja da je počinio još pet kažnjivih djela seksualnog zlostavljanja nad jednim od trojice dječaka od 2002. do ove godine, kazala je glasnogovornica Kraljević-Gudelj.

Kažnjiva djela spolnog odnošaja nad djetetom počinio je 2002. i u ljeto 2005., a zadovoljavanje pohote od 2002. do danas.

Daljnjom istragom, dodala je, trebalo bi se utvrditi postoji li još oštećene djece.

Boro Zemunik (60) priveden je u petak nakon prijave roditelja jednog od zlostavljanih dječaka, a istražni mu je sudac nakon saslušanja u nedjelju odredio jednomjesečan pritvor.

U medijima su se, u međuvremenu, pojavili i iskazi još navodno zlostavljanih malodobnika, kojih je, po neslužbenim podatcima, 30-ak.

Privođenje Bore Zemunika u petak, 2. rujna, odnosno vijest da je počinio blud nad djecom, razbjesnili su Sumpetrane koji su se noću s petka na subotu najprije okupili kod njegove kuće, a oko 2,35 sati četvorica, za sada nepoznatih mladića, bacila su kamenje na njegovu kuću u kojoj su se nalazili turisti. Zatim su oko 2,50 sati razbili tri izloga na osumnjičenikovoj trgovini u Omišu i zapalili mu čamac u mjesnoj lučici.

Ravnatelj osnovne škole u Jesenicama, koju pohađaju djeca iz Sumpetra, zbog svega je zatražio hitnu intervenciju ministarstava prosvjete i socijalne skrbi te javnog pravobraniteljstva. "U školu bi uskoro trebao stići mobilni tim koji će raditi s djecom, roditeljima i nastavnicima kako bi se, što prije to bolje, ublažilo zlo koje se dogodilo", kazao je ravnatelj Ante Nazor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙