FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tokio: 11 bolnica primilo prijetnje bombaškim napadima

TOKIO , 5. rujna 2005. (Hina/AP) - Jedanaest tokijskih sveučilišnihbolnica primilo je u ponedjeljak prijetnje o mogućim bombaškimnapadima povezane sa zahtjevima o povećanju broja upisa na medicinskifakultet, izvijestili su službeni izvori.
TOKIO , 5. rujna 2005. (Hina/AP) - Jedanaest tokijskih sveučilišnih bolnica primilo je u ponedjeljak prijetnje o mogućim bombaškim napadima povezane sa zahtjevima o povećanju broja upisa na medicinski fakultet, izvijestili su službeni izvori.

Agencija Kyodo prenosi kako do sada nije pronađen eksploziv ni u jednoj od jedanaest bolnica, a tokijska policija potvrdila je da su sve bolnice primile iste prijetnje, pri čemu su se u nekoliko prijetećih pisama oštro kritizirala sveučilišta jer ne upisuju dovoljno studenata medicine. Prijetnje bolnicama uslijedile su nakon što je broj policajaca na željezničkim postajama i drugim javnim mjestima povećan u sklopu kampanje za parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna.

U prijetećim pismima što su poslana na adrese bolnica stoji kako će bombaški napadi biti počinjeni u "predstojećih 45 dana", prenosi Kyodo pozivajući se na policijske izvore. Tokijska policija do sada nije službeno potvrdila informaciju.

Japanske snage sigurnosti u stanju su visoke pripravnosti kako bi se spriječili mogući napadi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙