FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush: na kašnjenje pomoći nije utjecala rasa većine stradalih

NEW ORLEANS, 12. rujna 2005. (Hina/AP) - Predsjednik SAD-a George W.Bush u ponedjeljak je zanijekao da je na kašnjenje pomoći New Orleansuna bilo koji način utjecao odnos prema rasi odbacujući ocjene nekihkritičara da bi reakcija bila brža da toliki broj žrtava nisu bilisiromašni crnci.
NEW ORLEANS, 12. rujna 2005. (Hina/AP) - Predsjednik SAD-a George W. Bush u ponedjeljak je zanijekao da je na kašnjenje pomoći New Orleansu na bilo koji način utjecao odnos prema rasi odbacujući ocjene nekih kritičara da bi reakcija bila brža da toliki broj žrtava nisu bili siromašni crnci.

"Oluja nije diskriminirala a neće ni pomoć u obnovi. Napori u spašavanju su bili sveobuhvatni. Obnova će biti sveobuhvatna", rekao je novinarima Bush tijekom obilaska New Orleansa.

Bush je također oštro odbacio sugestije da je vojska SAD-a prezauzeta ratom u Iraku te da stoga nije mogla reagirati na razaranje u području Meksičkog zaljeva. "Mi imamo dovoljno vojnika da obavimo i jedno i drugo", rekao je Bush te ocijenio da bi Kongres trebao razmotriti treba li saveznoj vlasti dati više ovlasti kako bi u područjima pogođenim katastrofom mogla početi djelovati i bez zahtjeva saveznih država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙