FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush u trećem posjetu New Orleansu

WASHINGTON, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush u nedjelju je poslijepodne po lokalnom vremenu doputovao usvoj treći posjet New Orleansu gdje ga je dočekao gradonačelnik gradauništenog u naletu uragana Katrina, a nakon obilaska grada Bush ćeprespavati na vojnom razaraču Iwo Jima.
WASHINGTON, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush u nedjelju je poslijepodne po lokalnom vremenu doputovao u svoj treći posjet New Orleansu gdje ga je dočekao gradonačelnik grada uništenog u naletu uragana Katrina, a nakon obilaska grada Bush će prespavati na vojnom razaraču Iwo Jima.

Američki predsjednik doživio je oštre kritike zbog načina na koji je vodio krizu i organizirao pomoć žrtvama uragana Katrina.

Zbog uragana Katrina milijun ljudi je evakuiran, prema posljednjim podacima broj poginulih prešao je brojku od 400, a strahuje se da bi mrtvih moglo biti i više od tisuću, a počinjena šteta se procjenjuje na oko 125 milijardi dolara, a do sada je za pomoć osigurano 40 do 60 milijardi.

. Trenutačno je glavna operacija, umjesto dosadašnje potrage za preživjelima, postalo sakupljanje tijela. Spasilačke ekipe prolaze gradom tražeći i sakupljajući tijela koja se raspadaju u vodi i poplavljenim kućama.

Voda se iz grada puno se brže ispumpava nego što se očekivalo i New Orleans bi mogao ponovo biti suh sredinom listopada. Gradske vlasti su ranije procjenjivale da će za ispumpavanje vode - zagađene kemikalijama i bakterijama - biti potrebno 80 dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙