FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Strane agencije: Del Ponte u Zagrebu razočarana i tajnovita

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Strane novinske agencije uprvim rečenicama svojih izvješća o posjetu Carle del Ponte hrvatskojmetropoli naglašavaju da je glavna haška tužiteljica u Zagrebuiskazala razočaranje u hrvatsku suradnju s Tribunalom i tajnovitost upogledu izvješća što će ga predstaviti Europskoj uniji.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Strane novinske agencije u prvim rečenicama svojih izvješća o posjetu Carle del Ponte hrvatskoj metropoli naglašavaju da je glavna haška tužiteljica u Zagrebu iskazala razočaranje u hrvatsku suradnju s Tribunalom i tajnovitost u pogledu izvješća što će ga predstaviti Europskoj uniji.

"Ne možete zamisliti do koje sam mjere razočarana. Hrvatski premijer mi je obećao potpunu suradnju, a još uvijek imamo isti problem. Gotovina je i dalje na slobodi", prenosi francuska agencija AFP riječi glavne haške tužiteljice nakon sastanka s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom.

Ipak, prenosi AFP, glavna haška tužiteljica navele je i postojanje "nekih pozitivnih događaja" u suradnji Hrvatske i Tribunala "posljednjih mjeseci i tjedana".

Potpuno identično svoju je vijest intonirala i njemačka agencija dpa.

Agencija Reuters u svom uvodi navodi da Del Ponte nije željela reći kako će izgledati njezino izvješće o hrvatskoj suradnji što će ga predstaviti Radnoj skupini za Hrvatsku u ponedjeljak u Luxembourgu. "Moja procjena je namijenjena ministrima i još uvijek imam dva dana vremena", rekla je Del Ponte.

Reuters također dodaje da je premijer Sanader nakon sastanka s Carlom del Ponte izgledao pokunjeno i ljutito, te naglašava da je glavna haška tužiteljica otkazala predviđene sastanke s europskim veleposlanicima u Zagrebu.

Britanska agencija, uz iskazano razočaranje Carle del Ponte, prenosi i izjavu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da, po njegovom mišljenju i saznanjima, Gotovina nije u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙