FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TIS Grupa u devet mjeseci povećala prihode i broj zaposlenih

ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka informatička grupacija TISGrupa, u čijem su sastavu četiri povezane tvrtke-članice, u prvih jedevet mjeseci ove godine ostvarila ukupan prihod od 30 milijuna kuna,što je 20 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a polovicuukupnih prihoda ili 15 milijuna kuna reinvestirali su u dalji razvoj.
ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka informatička grupacija TIS Grupa, u čijem su sastavu četiri povezane tvrtke-članice, u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila ukupan prihod od 30 milijuna kuna, što je 20 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a polovicu ukupnih prihoda ili 15 milijuna kuna reinvestirali su u dalji razvoj.

Broj zaposlenih je tijekom prvih devet mjeseci, kako je na današnjem susretu s novinarima kazala voditeljica Odnosa s javnošću TIS Grupe Martina Mirić, povećan za oko 15 posto, pa ih je sada ukupno 90-ak.

Istaknula je i da je ovogodišnji porast prihoda TIS Grupe jednim dijelom rezultat širenja poslovanja u regiji, ali i novih poslova u Hrvatskoj.

Oko 70 posto svojih prihoda TIS Grupa ostvaruje od izvoza, a ove im se godine za najvećih 60 posto povećao prihod u bankarskom segmentu, budući rade sa 10-ak banaka u Hrvatskoj i Sloveniji.

Grupa TIS (Telematički Inženjering i Software) i sve četiri njene članice (TIS.kis-Korisnički informacijski sustavi, TIS.ois-Objektni informacijski sustavi, TIS.ps-Poslovno savjetovanje i TIS.pu-Poslovno umrežavanje) bave se razvojem, primjenom i servisiranjem različitih informacijskih i telekomunikacijskih sustava.

Osnovani su 1989., a osim u Zagrebu urede imaju u Rijeci i Osijeku, dok tvrtke-kćeri imaju u Sloveniji i Austriji. Posluju i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, a odnedavno i u Srbiji. U svim zemljama posebno dobru suradnju, kako kažu, imaju s mobilnim operaterima, izrađujući za njih softverska rješenja, većinom za konfiguriranje mreža te sadržaje, infoservise i prijenos podataka na mobilnim telefonima.

Među ovogodišnjim uspješnim poslovima Mirić je posebno istaknula ugovor s Hrvatskom agencijom za telekomunikacije po kojem TIS za Agenciju radi sustav "Centralne baze prenesenih brojeva", čime korisnici telekom usluga dobivaju mogućnost mijenjanja ponuditelja usluga uz zadržavanje vlastitog broja telefona.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙