FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska agencija za telekomunikacije: Tele2 nije ispunio obveze

ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Treći hrvatski mobilni operater tvrtkaTele2 nije u roku od šest mjeseci ispunila obvezu početka obavljanjatelekomunikacijskih usluga i djelatnosti iz dodijeljene im koncesijeza mobilnu telefoniju, utvrdili su danas telekomunikacijski nadzorniciHrvatske agencije za telekomunikacije tijekom stručnog nadzora u tojtvrtki.
ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Treći hrvatski mobilni operater tvrtka Tele2 nije u roku od šest mjeseci ispunila obvezu početka obavljanja telekomunikacijskih usluga i djelatnosti iz dodijeljene im koncesije za mobilnu telefoniju, utvrdili su danas telekomunikacijski nadzornici Hrvatske agencije za telekomunikacije tijekom stručnog nadzora u toj tvrtki.

O tome su večeras izvijestili iz Agencije, naglašavajući da Tele2, kako je utvrđeno nadzorom, nije od Agencije zatražio niti obavljanje tehničkog pregleda svih radijskih postaja mikrovalnih sveza.

Te se sveze, navode iz Agencije, po Zakonu o telekomunikacijama smiju upotrebljavati tek nakon uspješno obavljenog tehničkog pregleda od strane Agencije, a kako to Tele2 nije niti zatražio, utvrđeno je da je i time povrijedio odredbe Zakona o telekomunikacijama.

U vezi s tim u Agenciji pojašnjavaju da Tele2 krši zakon jer upotrebljava radijske postaje mikrovalnih sveza (za potrebe povezivanja osnovnih postaja) bez obavljenog tehničkog pregleda i pribavljenih potvrda o obavljenom tehničkom pregledu na temelju kojih se radijska postaja može pustiti u rad.

Iako iz Agencije večeras nisu naznačili što će biti njihovi daljnji koraci u vezi s rezultatom današnjeg nadzora u Tele2, niti koje će i kakve mjere poduzeti s tim u vezi, neslužbeno se doznaje da će se ti nalazi naći pred Vijećem Agencije koje će odlučiti o daljnjim postupcima.

Osvrćući se na današnji stručni nadzor predstavnika Hrvatske agencije za telekomunikacije, generalni direktor Tele2 Mats Tilly izjavio je kako oni smatraju da u potpunosti poštuju svoj koncesijski ugovor što je od dobivanja koncesije bio i glavni cilj u uspostavljanju tvrtke u Hrvatskoj.

Dodaje da je Tele2 danas primio nadzornike Agencije i odgovorio im na sva njihova pitanja.

"Inspektori su rekli da će nalazi, odnosno zapisnik inspekcije biti predan vijeću Agencije koja ga mora razmotriti te s njim u vezi na svojoj sljedećoj sjednici donijeti odluku. Iznenađeni smo stoga što su inspektori Agencije odmah poslije sastanka s predstavnicima Tele2 medijima predstavili svoje mišljenje", rekao je Tilly.

Hrvatska agencija za telekomunikacije poslala je danas telekomunikacijske nadzornike u Tele2 sumnjajući da ta tvrtka nije ispunila uvjete iz Odluke o davanju koncesije za mobilnu telefoniju (od 22. prosinca 2004.) te Ugovora o koncesiji, koji je s Agencijom potpisala 1. veljače ove godine.

Time je Tele2 dobio kombiniranu koncesiju mobilne telefonije (druge i treće generacije GSM/DCS-1800 odnosno UMTS) na 20 godina, uz uvjet početka komercijalnog rada u roku od šest mjeseci od dana sklapanja ugovora, dakle od 1. kolovoza ove godine.

Kako Tele2 1. kolovoza, a niti do danas, nije objavio cjenik niti svoje usluge komercijalno ponudio 'svima' na tržištu (osim za odabranih 1000 korisnika, bez naknade), Agencija je nadzorom željela utvrditi uvjete njihova poslovanja i ispunjavanje uvjeta iz koncesije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙