FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić na zasjedanju Opće skupštine UNESCO-a

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićsudjelovat će na 33. sjednici Opće skupštine UNESCO-a koja će seodržati od 3. do 21. listopada u sjedištu UNESCO-a u Parizu, priopćenoje iz Ministarstva kulture.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić sudjelovat će na 33. sjednici Opće skupštine UNESCO-a koja će se održati od 3. do 21. listopada u sjedištu UNESCO-a u Parizu, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Riječ je o skupu koji se redovito održava svake dvije godine i na kojem sudjeluju izaslanstva svih država članica te organizacije. U tri tjedna predviđena su plenarna zasjedanja i opće rasprave, rad specijaliziranih povjerenstava osnovanih u skladu s područjima djelovanja UNESCO-a te specijalizirani sastanci.

Biškupić je izjavio da će svoje izlaganje podnijeti 4. listopada popodne, dodavši da će čestitati čelnicima UNESCO-a 60. obljetnicu rada te sudionike podsjetiti da je Hrvatski sabor nedavno potvrdio dvije konvencije o zaštiti podmorske baštine i konvenciju o zaštiti nematerijalne baštine što su osim Hrvatske učinile još dvije države članice UNESCO-a.

Ministar je dodao da će se zauzeti za daljnji upis hrvatskih spomenika kulturne i prirodne baštine na popis svjetske baštine te da će tako članovima UNESCO-a pokazati koliko se Hrvatska skrbi za svoju baštinu koja je, po Biškupićevim riječima, dio svjetske kulturne baštine. Najavio je da će se govoriti i o zaštiti okoliša, poboljšanju kvalitete obrazovanja te o primjeni Bolonjskog procesa u Hrvatskoj.

(Hina) xta ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙