FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Čipkarstvo u Hrvatskoj" gostuje u talijanskom Tolmezzu

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Izložbom "Čipkarstvo u Hrvatskoj"zagrebački Etnografski muzej, od 2. rujna do 23. listopada, gostuje utalijanskom Tolmezzu, priopćeno je danas iz Muzeja.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Izložbom "Čipkarstvo u Hrvatskoj" zagrebački Etnografski muzej, od 2. rujna do 23. listopada, gostuje u talijanskom Tolmezzu, priopćeno je danas iz Muzeja.

Na izložbi je predstavljeno čipkarsko umijeće u Hrvatskoj kroz djelovanje triju centara s dugom tradicijom izrade različitih čipkarskih tehnika: Pag - čipka na iglu, Lepoglava - čipka na batiće i Hvar - čipka od agave.

Nerina Eckhel autorica je kataloga i same izložbe koja je postavljena u "Museo carnico delle arte tradizioni populari" u talijnskom Tolmezzu , a organizirana je u sklopu projekta EU-a.

Umijeće i proizvodi čipkarstva u Hrvatskoj značajni su dio kulturne baštine, pa je Ministarstvo kulture i hrvatsko Povjerenstvo za UNESCO kandidiralo umijeće "Čipkarstva u Hrvatskoj" za upis na UNESCO-ov popis Remek-djela usmene i nematerijalne baštine čovječanstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙