FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bakar: vježba intervencije u slučaju onečišćenja mora

BAKAR,30. rujna 2005.(Hina) - Pokaznu vježbu intervencije u slučajuiznenadnog onečišćenja mora, naziva "Eko-more 2005." održao je danas uBakarskom zaljevu Stožer operativnog centra Primorsko-goranskežupanije za provedbu plana kod iznenadnog onečišćenja mora.
BAKAR,30. rujna 2005.(Hina) - Pokaznu vježbu intervencije u slučaju iznenadnog onečišćenja mora, naziva "Eko-more 2005." održao je danas u Bakarskom zaljevu Stožer operativnog centra Primorsko-goranske županije za provedbu plana kod iznenadnog onečišćenja mora.

Vježba je održana s ciljem uvježbavanja i provjere pripravnosti Stožera u slučaju stvarnog onečišćenja.

U vježbi su sudjelovali članovi Stožera, koji, među ostalima, čine predstavnici riječke Lučke kapetanije, Policijske uprave primorsko-goranske, Državne uprave za zaštitu i spašavanje iz Rijeke te tvrtaka Dezinsekcija, Jadranski pomorski servis i Ind-eko.

Vježbom intervencije predviđeno je puknuće glavnog cjevovoda na tankeru vezanom u bakarskoj luci te istjecanje stotinu prostornih metara teškog loživog ulja.

Prve informacije o onečišćenju, nakon Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, dolaze do Lučke kapetanije i Županijskog centra za obavješćivanje 112. Zapovijed o izviđanju izdaje zapovjednik županijskog Stožera.

U vježbi je prikazan postupak prijave, izviđanja, nadgledanja, postavljanja brana i sanacije onečišćenja. Vježba je ocijenjena uspjelom, a Stožer pripravan za moguća stvarna onečišćenja mora.

Pokrovitelj vježbe je primorsko-goranska županijska uprava koje je za sanaciju iznenadnih onečišćenja u ovoj godini osigurala 600.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙