FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o projektu sanacije odlagališta otpada Karepovac

SPLIT, 28. rujna 2005. (Hina) - Splitski gradonačelnik Zvonimir Puljići direktor Instituta građevinarstva Hrvatske u Poslovnom centru SplitŽarko Dešković potpisali su danas Ugovor o izradbi glavnog projektasanacije odlagališta komunalnog otpada Karepovac, vrijedan 2,4milijuna kuna.
SPLIT, 28. rujna 2005. (Hina) - Splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić i direktor Instituta građevinarstva Hrvatske u Poslovnom centru Split Žarko Dešković potpisali su danas Ugovor o izradbi glavnog projekta sanacije odlagališta komunalnog otpada Karepovac, vrijedan 2,4 milijuna kuna.

Institut građevinarstva Hrvatske izabran je kao najpovoljniji ponuđač, a referenca mu je i rad na sanaciji najvećega hrvatskog odlagališta otpada na Jakuševcu.

"Sanacija Karepovca najveći je projekt koji je pokrenulo Poglavarstvo u ovom mandatu i želimo taj prostor na kraju mandata predati budućim poglavarima kao građevinsko zemljište", kazao je gradonačelnik Puljić.

Izvijestio je i da je grad već od Državnoga fonda za ekologiju dobio 59 milijuna kuna nepovratnih sredstava, a kako projekt vrijedi ukupno oko 150 milijuna, dio novca prikuplja se i iz namjenskih sredstava za komunalnu naknadu koje građani izdvajaju od 2001. godine, te iz proračuna grada i pretpristupnih fondova Europske unije.

Institut građevinarstva Hrvatske pripremit će dokumentaciju za dobivanje građevinske dozvole koja mora biti spremna do kraja ožujka 2006., a onda Grad Split ima tri mjeseca za raspisivanje natječaja za izbor izvođača radova.

Splitski gradonačelnik naglasio je kako se rokovi moraju strogo poštivati jer su u protivnom spredviđene sankcije.

Karepovac je već desetljećima privremeno odlagalište otpada, zauzima 180.000 četvornih metara, a grad će otkupiti još 50.000. Tako će se sanacijom dobiti oko 230.000 četvornih metara kvalitetnoga građevinskoga zemljišta za razne namjene.

Gradonačelnik Puljić također je rekao da će grad Split maksimalno podržavati i poticati Splitsko-dalmatinsku županiju da ubrzano radi na gradnji županijskoga centra za odlaganje otpada u Lećevici, kojim će se riješiti problem zbrinjavanja otpada Splita, ali i ostatka Županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙