FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kostrena: Onečišćenje mora čađom uklonjeno

RIJEKA,14. rujna 2005.(Hina) - Čađa, kojom je jučer onečišćeno more uKostreni, danas je uklonjena, a pretpostavlja se da je u more dospjelaiz dimnjaka Inine Rafinerije nafte u Urinju, no to još nije potvrđeno,doznaje se danas iz Rafinerije.
RIJEKA,14. rujna 2005.(Hina) - Čađa, kojom je jučer onečišćeno more u Kostreni, danas je uklonjena, a pretpostavlja se da je u more dospjela iz dimnjaka Inine Rafinerije nafte u Urinju, no to još nije potvrđeno, doznaje se danas iz Rafinerije.

Inina Rafinerija danas je osnovala stručno povjerenstvo koje bi do 22. rujna trebalo utvrditi uzroke i posljedice onečišćenja mora u Kostreni i načiniti izvješće o tome.

U more u Kostreni dospjela je tijekom noći 13. rujna čađa koja je na moru načinila veće crne mrlje.

Iz Ine su izvijestili da se na postrojenjima rafinerije 13. rujna između 1,15 i 2 sata dogodio kvar u sustavu distribucije električne energije. U tom je razdoblju, zbog preopterećenja generatora vodene pare, postojala mogućnost nepotpunog izgaranja, naveli su iz Ine, uz napomenu da prijašnji slični poremećaji nisu uzrokovali onečišćenje mora.

Predstavnici Ine danas su obišli područje onečišćenja te utvrdili da je veći dio onečišćenja uklonila riječka "Dezinsekcija", a da je ostatak ili raznesen vjetrom, ili potonuo na dno mora.

Iz Ine napominju da čađa, kojom je onečišćeno more, nije toksična te da je razgradiva.

Inspektori riječke Lučke kapetanije danas su također obišli područje onečišćenja i utvrdili da je ono posve sanirano. Lučka kapetanija jučer je o onečišćenju izvijestila inspekciju Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja, a od Ine se očekuju nalazi i službeno izvješće o uzrocima onečišćenja, doznaje se iz Lučke kapetanije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙