FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet slovenskih medvjeda na Pirinejima od 2006.

ARBAS, 26. rujna 2005. (Hina/AFP) - Pet slovenskih medvjeda bit ćepreseljeno na francuske Pirineje 2006. godine kako bi se ojačalapostojeća medvjeđa populacija na tom području, izjavila je francuskaministrica za ekologiju Nelly Olin.
ARBAS, 26. rujna 2005. (Hina/AFP) - Pet slovenskih medvjeda bit će preseljeno na francuske Pirineje 2006. godine kako bi se ojačala postojeća medvjeđa populacija na tom području, izjavila je francuska ministrica za ekologiju Nelly Olin.

Zabrinuta za očuvanje "ravnoteže" između održavanja bioraznolikosti i uzgoja domaćih životinja, ministrica je izjavila da "bi masovno naseljavanje tog područja medvjedima bila velika pogreška".

"U četvrtak i petak ću boraviti u Sloveniji kako bi potpisala protokol o suglasnosti i preseljenju medvjeda", kazala je Nelly Olin.

Dan ranije su uzgajivači ovaca s Pirineja izrazili svoje protivljenje ponovnom uvođenju medvjeda, ocijenivši kako "kohabitacija životinja i grabežljivaca nije zamisliva". Od početka rujna 11 je ovaca ubijeno na tom području.

U francuskim i španjolskim Pirinejima preostalo je između 14 i 18 medvjeda od kojih je četiri do pet ženki.

Prema mišljenju stručnjaka, da bi se populacija medvjeda održala potrebno je da broji najmanje 30 medvjeda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙