FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Ta divna splitska noć" hrvatski kandidat za Oscara

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Povjerenstvo Hrvatskoga društvafilmskih djelatnika izabralo je dugometražni igrani film "Ta divnasplitska noć", redatelja Arsena Antona Ostojića, u produkciji "Alkafilma", za hrvatskoga predstavnika za nagradu Oscar za 2005. ukategoriji za najbolji film na stranom jeziku, priopćeno je danas izHrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD).
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Povjerenstvo Hrvatskoga društva filmskih djelatnika izabralo je dugometražni igrani film "Ta divna splitska noć", redatelja Arsena Antona Ostojića, u produkciji "Alka filma", za hrvatskoga predstavnika za nagradu Oscar za 2005. u kategoriji za najbolji film na stranom jeziku, priopćeno je danas iz Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD).

Uz Ostojićev film, povjerenstvo je razmatralo još pet filmskih ostvarenja - "Družba Isusova" Silvija Petranovića, "Dva igrača s klupe" Dejana Šorka, "Oprosti za kung fu" Ognjena Sviličića, "Snivaj, zlato moje" Nevena Hitreca i "Sto minuta slave" Dalibora Matanića.

U povjerenstvu za izbor hrvatskoga kandidata za Oscara bilo je 17 članova, s predsjednikom redateljem Petrom Kreljom na čelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙