FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O koridoru 5C Crnjak razgovarao s predstavnicima lokalne vlasti

ĐAKOVO, 30. rujna 2005. (Hina) - Na sastanku slavonskih župana,gradonačelnika i načelnika, kroz čija će područja prolaziti koridor5C, danas je u Đakovu direktor Hrvatskih autocesta Mario Crnjaknajavio da će u iduća dva tjedna biti raspisan natječaj za izvođačaradova na prvoj dionici hrvatskog dijela tog paneuropskog pravca.
ĐAKOVO, 30. rujna 2005. (Hina) - Na sastanku slavonskih župana, gradonačelnika i načelnika, kroz čija će područja prolaziti koridor 5C, danas je u Đakovu direktor Hrvatskih autocesta Mario Crnjak najavio da će u iduća dva tjedna biti raspisan natječaj za izvođača radova na prvoj dionici hrvatskog dijela tog paneuropskog pravca.

Riječ je o 23 kilometra dugoj dionici Đakovo-Sredanci, čija je ukupna vrijednost 580 milijuna kuna. Radovi na njezinu prvom objektu - nadvožnjaku na pruzi Zagreb-Vinkovci, kod Donjih Andrijevaca, počeli su prošloga četvrtka.

"Do sredine listopada bit će ishođena i građevinska dozvola za prvu fazu hrvatskog dijela trase koja je podijeljena u pet dionica. Nakon izbora izvođača, radovi na spomenutoj dionici, Đakovo-Sredanci, mogu odmah početi, a bit će završeni do kraja listopada 2007.", najavio je prvi čovjek HAC-a. Crnjak je dodao kako do sredine listopada trebaju biti dogovoreni izvori i način dopreme građevinskog materijala te lokacije odakle će se razvoziti.

"S obzirom na specifičnost ovdašnjeg terena, stanje poljskih i drugih prilaznih puteva, glavninu transporta građevinskog materijala trebalo bi usmjeriti na željeznicu. Trenutačno je najveći problem otkuda namaknuti 7,5-8 milijuna prostornih metara nasipnog materijala, a kao rješenja nude se slavonski kamenolomi i rijeke", rekao je Crnjak.

Rekao je da pri realizaciji ovakvih velikih projekata treba računati da će, zbog prolaska teške mehanizacije, doći do devastacije postojeće cestovne mreže, no da će HAC učiniti sve da ona bude što manja te da se po završetku projekta sanira.

Lokalnim tvrtkama poručio je da upute zahtjev za uključivanje u radove na način da ih Hrvatski konzorcij angažira kao podizvođače.

Domaćin koordinacije, đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, rekao je kako grad u ovom projektu vidi svoju veliku šansu u prometnom, gospodarskom i turističkom smislu.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo predložio je da se ovakvi sastanci kao koordinacije održavaju jednom mjesečno, a brodsko-posavski župan Šimo Đurđević izrazio je zadovoljstvo što će koridor 5C Slavoniju još više povezati sa srednjom Europom i Jadranom.

Sudionici sastanka o realizaciji projekta na hrvatskom dijelu trase, čija je dužina 88,6 kilometara, očekuju značajan angažman tamošnje građevinske i druge operative.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙