FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vaclav Klaus na gospodarskom forumu

DUBROVNIK, 8. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Češke VaclavKlaus koji boravi u posjetu Dubrovniku u četvrtak je u dubrovačkojGradskoj vijećnici sudjelovao u radu gospodarskog foruma koji jeorganizirala Hrvatska gospodarska komora - Županijska komoraDubrovnik.
DUBROVNIK, 8. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Češke Vaclav Klaus koji boravi u posjetu Dubrovniku u četvrtak je u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici sudjelovao u radu gospodarskog foruma koji je organizirala Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Dubrovnik.

Forum je okupio 12 predstavnika velikih građevinskih i industrijskih poduzeća iz Češke te petnaestak gospodarstvenika iz Dubrovačko-neretvanske županije. Okupljenima se najprije obratila gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica koja je govoreći o dobroj turističkoj suradnji dvije zemlje naglasila kako su češki turisti po broju posjetitelja na šestom mjestu. To nije zanemariv broj, ali on bi trebao biti izvjesno i veći, rekla je Šuica.

Izražavajući nadu kako će kontakti između dvije zemlje u budućnosti biti sve bolji a gospodarska suradnja sve kvalitetnija predsjednik Češke Vaclav Klaus kazao je kako smatra da će broj posjetitelja iz Češke u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u budućnosti biti i veći, pogotovo ako se poboljšaju infrastrukturni uvjeti te turistima bude jednostavnije doći do Dubrovnika.

Gospodarstvenici su suglasni da su uz turizam najbolja područja za suradnju infrastruktura i cestogradnja što je i preduvjet povećanja broja dolazaka čeških turista kojih je na području Dubrovačko- neretvanske županije u prošloj godini bilo 36.500.

Po završetku gospodarskog foruma češki predsjednik Vaclav Klaus obišao je kulturno povijesne znamenitosti Dubrovnika te posjetio otok Lopud, gdje je položio cvijeće na spomenik češkom piscu Viktoru Dicku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙