FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rončević: nema razloga za prosvjed, radar na Učki bit će postavljen po svim pravilima

KRASNO, , 2. rujna 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončevićizjavio je danas da će radar na Učki biti postavljen po svim pravilimastruke, da se vodi računa o zaštiti okoliša te da stoga nema razlogaza prosvjed.
KRASNO, , 2. rujna 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević izjavio je danas da će radar na Učki biti postavljen po svim pravilima struke, da se vodi računa o zaštiti okoliša te da stoga nema razloga za prosvjed.

Izjavio je to za današnjeg posjeta Senju, zamoljen da komentira najavu prosvjeda vezanoga za postavljanje radara na Učki.

Radar će se postaviti sukladno svim pravilima struke, postoji Studija utjecaja na okoliš, koja je potvrdila da tamo prekomjernoga zračenja nema. Sumnjalo se u Studiju koju je naručilo Ministarstvo, pa je studiju naručila i Primorsko-goranska županija i rezultati su potpuno isti, rekao je Rončević. Dodao je da se o okolišu vodi računa, da su maksimalno usuglašavani stavovi sa županijom i lokalnom samoupravom.

Građani Kvarnera će i dalje moći na vrh Učke. Vidikovac ostaje, mi naše postrojenje smještamo u postojeći prostor HT-a, koji se s toga dijela povlači i nikakvih razloga za dnevno politiziranje po pitanju radara nema. Sve dozvole su dobivene i radi se prema pravilima struke, rekao je ministar Rončević.

Ministar Rončević razgovarao je danas s čelnicima grada Senja i ličko-senjskim županom Milanom Jurkovićem o korištenju nekretnina kojima gospodari Ministarstvo obrane, odnosno Oružane snage.

Riječ je o objektu u kojem bi trebao raditi Državni arhiv u Senju, a sada ga koristi Ured za obranu. Razgovaralo se i o još nekim objektima na Velebitu, koje bi Ministarstvo obrane prenijelo na Ličko-senjsku županiju koji bi joj poslužili za razvoj turističke djelatnosti. Rončević je razgledao i Šumarski muzej u Krasnom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙