FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik New Orleansa zatražio od stanovnika da se još ne vraćaju u grad

NEW ORLEANS, 20. rujna 2005. (Hina) - Gradonačelnik New Orleansa RayNagin odgodio je u ponedjeljak provođenje programa povratka stanovnikau grad zbog straha da bi nova oluja mogla pogoditi New Orleans uslijedećih nekoliko dana.
NEW ORLEANS, 20. rujna 2005. (Hina) - Gradonačelnik New Orleansa Ray Nagin odgodio je u ponedjeljak provođenje programa povratka stanovnika u grad zbog straha da bi nova oluja mogla pogoditi New Orleans u slijedećih nekoliko dana.

"Želim svakom preporučiti da napusti grad", rekao je Nagin pred novinarima potaknut predviđanjima da bi tropska oluja Rita koje se kreće s Atlanskog oceana prema zapadu, odnosno Meksičkom zaljevu, mogla krajem tjedna pogoditi i SAD.

"Zaustavljamo svaki povratak u New Orleans", rekao je Nagin. Gradonačelnik je u prošli petak, s namjerom da probudi nadu u gradu kojeg je opustošio uragan Katrina prije dva tjedna, objavio plan po kojem bi se stanovnici mogli polako vraćati u svoje domove u određenim gradskim područjima New Orleansa.

"Uvjeti su se sada promijenili. Pred vratima nam je još jedan uragan", rekao je Nagin te poručio stanovnicima koji su još ostali u gradu da se pripreme za evakuaciju najkasnije do srijede.

Njegovu poruku neworlinčanima da se vrate, federalne su vlasti dočekale sa skepsom.

Predsjednik SAD-a George W. Bush je ranije u ponedjeljak rekao novinarima u Washingtonu: "Gradonačelnik se jako trudi...On sanja o tome da se grad što prije uzdigne, a i mi dijelimo taj san. Ali, također, trebamo biti realistični zbog nekih smetnji i zapreka s kojima se moramo suočiti prilikom povratka u grad", rekao je Bush.

Nagin je priznao da veći dio grada, koji je još uvijek pod vodom, ne bi bilo siguran pred novom olujom.

"Nasipi su još u lošem stanju", rekao je te dodao da ni pumpe ne rade punom snagom. "Velike kiše i valovi prouzročeni olujom ponovno bi prilično poplavili istočni dio New Orleansa", naveo je gradonačelnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙