FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Hrvatski pregovori s EU i "ciparske" asocijacije slovenskog tiska

LJUBLJANA,30. rujna(Hina) - Slovenski tisak u komentarima o mogućemskorašnjem početku pregovora Hrvatske s Europskom unijom podsjeća naizjave premijera Janeza Janše o potpori Hrvatskoj, ali i neriješenompitanju granice na moru.
LJUBLJANA,30. rujna(Hina) - Slovenski tisak u komentarima o mogućem skorašnjem početku pregovora Hrvatske s Europskom unijom podsjeća na izjave premijera Janeza Janše o potpori Hrvatskoj, ali i neriješenom pitanju granice na moru.

"Grčka je ucjenjivala Europsku uniju, uvjetujući pristup novih članica s izuzimanjem turskog dijela Cipra, a sada se ponavlja mogućnost da podijeljeni Cipar sa samo 770.000 stanovnika onemogući Tursku, zemlju sa više od 80 milijuna stanovnika", piše u mariborskom listu "Večer" novinar Branko Maksimovič i dodaje: "U svezi s tim nije moguće ostati gluh na pozive da se Slovenija o članstvu Hrvatske u EU izjasni na referendumu iako sada u vladajućim i oporbenim strankama dominira potpora Hrvatskoj uz logiku da će s njom biti lakše pregovarati kad bude prisiljena uvažavati europske standarde", piše Maksimovič.

On podsjeća na izjavu premijera Janeza Janše da hrvatska vlada vjerojatno ne želi da ratifikacija pristupnog sporazuma Hrvatske u slovenskom parlamentu doživi "istu sudbinu" kao neostvareni sporazum Drnovšek-Račan.

"Očekivali smo da će Janša Hrvatskoj uputiti još neku, malo jasniju poruku", ocjenjuje Maksimovič u "Večeru".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙