FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AEFP gradu Rabu dodijelio srebro, Brelima broncu

GYOR/ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina)- Grad Rab osvojio je srebrnu, aBrela brončanu plaketu u utrci za uglednu međunarodnu nagradu "Zlatnicvijet Europe 2005." koju dodjeljuje Europska asocijacija za cvijeće ikrajolik, a uručene su danas njihovim predstavnicima u poznatomturističkom madžarskom gradu Gyoru.
GYOR/ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina)- Grad Rab osvojio je srebrnu, a Brela brončanu plaketu u utrci za uglednu međunarodnu nagradu "Zlatni cvijet Europe 2005." koju dodjeljuje Europska asocijacija za cvijeće i krajolik, a uručene su danas njihovim predstavnicima u poznatom turističkom madžarskom gradu Gyoru.

Europska asocijacija za cvijeće i krajolik (AEFP) u Bruxellesu 30. put je održala završnu svečanost dodjele uglednih nagrada Entente Florale Europe - "Zlatni cvijet Europe 2005." uz potporu EU-a i pod visokim pokroviteljstvom madžarske vlade. Priredio ju je glavni domaćin Maderska asocijacija AEFP (Entente Florale Europe) u nazočnosti visokih dužnosnika iz madžarske vlade.

Luk Griffin, predsjednik međunarodnog žirija AEFP Entente Florale Europe, predstavio je 11 zemalja i njihove gradove i mjesta, ovogodišnje kandidate za tu priredbu, i dodijelio zlatne, srebrne i brončane plakete - "Zlatni cvijet Europe 2005.".

Uručivši priznanja hrvatskim predstavnicima, čestitao im je na sjajnoj organizaciji te na stručnu, povijesno-kulturološkom i turističkom prikazu Brela i Raba, čime su pridonijeli opravdanosti prijama u Europski klub referentnih gradova i mjesta s kojima se računa u AEFP-u.

Griffin je također predstavio nominirane kandidate za posebnu, novoustanovljenu, nagradu - trofej "Dr. Lucija Čikeš". Iz Hrvatske je nominirana Osnovna škola "Virovitica" koju pohađaju djeca s posebnim potrebama u razvoju te Centar za rehabilitaciju djece i odraslih iz grada Sheffielda u Velikoj Britaniji, kojemu je i pripala ta nagrada. Nagrada je ustanovljena 2003. u Hrvatskoj u čast dr. Lucije Čikeš, ravnateljice Centra "Mir" iz Kaštela, a koja je i saborska zastupnica.

Hrvatsko izaslanstvo u Gyoru predvodio je Vojko Pleština, izvršni direktor AEFP/EFE za Hrvatsku i član Središnejg odbora AEFP-a, u kojem su bili i Zdenko Barčić, rabski gradonačelnik, i Ivica Carević, načelnik brelske općine. Prošlogodišnjeg dobitnika srebrne plakete Veliku Goricu zastupao je gradonačelnik Tonino Picula.

Na radionici u gyorskoj Gradskoj vijećnici grad Rab se predstavio svojom turističko-kulturološkom ponudom, nastupom folkorne skupine, a Brela svojim hotelijerima i nastupima dalmatinske klape.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙