FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na referendum o pomirbi izašlo 79,49 posto glasača u Alžiru

ALŽIR, 30. rujna 2005. (Hina/Reuters/dpa) - Nakon dugih godinagrađanskog rata, Alžirci su se masovno odazvali u četvrtak nareferendum o nacionalnoj pomirbi sa amnestijom za islamskefundamentaliste, a na referendum je izašlo 79,49 posto od ukupnogbroja više od 18,3 milijuna registriranih glasača, objavio je alžirskiministar unutarnjih poslova Noureddine Zerhouni.
ALŽIR, 30. rujna 2005. (Hina/Reuters/dpa) - Nakon dugih godina građanskog rata, Alžirci su se masovno odazvali u četvrtak na referendum o nacionalnoj pomirbi sa amnestijom za islamske fundamentaliste, a na referendum je izašlo 79,49 posto od ukupnog broja više od 18,3 milijuna registriranih glasača, objavio je alžirski ministar unutarnjih poslova Noureddine Zerhouni.

Birališta u Alžiru zatvorena su u četvrtak u 20.00 sati po mjesnom vremenu i počelo je prebrojavanje glasova, priopćila je javna televizija.

Prijedlogom predsjedničke "Povelje za mir i nacionalnu pomirbu" trebali bi se završiti sukobi u kojima je od 1992. u Alžiru poginulo 150 tisuća ljudi, a više tisuća ih je nestalo, prema službenim podatcima.

Viši neimenovani izvor blizak alžirskoj vladi izjavio je za Reuters da takav odaziv glasača jasno znači potvrdan rezultat referenduma. Izvor je dodao da su pokrajine, koje su najsnažnije bile pogođene desetljećima nasilja provođenog od strane islamskih pobunjenika, imale čak 90 posto odaziv birača.

Rezultati glasovanja trebali bi se objaviti u petak, na konferenciji za tisak koju je sazvao ministar Zerhouni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙