FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečanom akademijom policija obilježila svoj dan

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska policija proslavila jevečeras svoj Dan i blagdan zaštitnika sv. Mihovila svečanom akademijomu Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", u nazočnosti visokihdržavnih predstavnika, djelatnika MUP-a, saborskih zastupnika,predstavnika veleposlanstava i stranih policija.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska policija proslavila je večeras svoj Dan i blagdan zaštitnika sv. Mihovila svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", u nazočnosti visokih državnih predstavnika, djelatnika MUP-a, saborskih zastupnika, predstavnika veleposlanstava i stranih policija.

Obraćajući se nazočnima hrvatski predsjednik Stjepan Mesić podsjetio je na obranu i stvaranje samostalne i demokratske hrvatske države, kada je hrvatska policija predstavljala jezgru obrane u kojoj je poginulo 711 pripadnika MUP-a, a brojni su bili ranjeni.

"Hrvatska policija prošla je od tada dug put na kojem se postupno transformirala i organizirala kako bi bila spremna odgovoriti izazovima današnjeg vremena", rekao je Mesić.

Predsjednik je podržao izmjene kaznenog zakona koje idu u smjeru pooštravanja kazni za pojedine oblike kaznenih dijela, uključujući i napade na policajce.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks rekao je da će Hrvatski sabor odgovoriti na sve zahtjeve policije kako bi potencijalni napadači i kriminalci znali kakve ih sankcije čekaju drznu li se podignuti ruku na čuvare reda.

Također se založio za više proračunskih sredstava MUP-u. "Dijelim s vama osjećaj potrebe da hrvatska država ima više razumijevanja za vas i da to iskaže u proračunu za iduću godinu", kazao je Šeks.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin istaknuo je da danas možemo biti više nego ponosni na policiju i njezin rad jer živimo u sigurnoj zemlji.

Brojne policajce iz čitave Hrvatske zabavljali su Gazde, Feminem, Mladen Grdović i klapa Hrvatske mornarice, a dodjeljene su i nagrade policajcima i građanima, nakon čega je za uzvanike priređen prigodan domjenak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙