FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stanovnici Pekinga ponovno smiju pucati za Novu godinu

PEKING, 9. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Uprava kineskog glavnog gradaPekinga odlučila je prekinuti 12 godina dugu praksu zabrane korištenjapetardi i drugih pirotehničkih sredstava u središtu grada u povoduproslave kineske Nove godine.
PEKING, 9. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Uprava kineskog glavnog grada Pekinga odlučila je prekinuti 12 godina dugu praksu zabrane korištenja petardi i drugih pirotehničkih sredstava u središtu grada u povodu proslave kineske Nove godine.

Gradski su oci odobrili novo pravilo koje će stanovnicima Pekinga omogućiti da Novu godinu proslavljaju uz vatromet i korištenje pirotehničkih sredstava. "Bez petardi i žabica proslava nije tako vesela i malo je monotona", rekao je 30-godišnji stanovnik Pekinga.

Zabrana je iz sigurnosnih razloga i zbog zaštite okoliša trajala dvanaest godina. Od posljedica rasprskavanja petardi i sličnih pirotehničkih sredstava, svake godine, posebno u ruralnim dijelovima Kine, poginu stotine ljudi.

"Nova pravila zabranjuju stanovnicima Pekinga da koriste petarde na prostorima gdje se nalazi puno ljudii, da ih bacaju na vozila i da ih koriste u zatvorenim prostorima", prenosi agencija Xinhua.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙