FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: klubovi nude zaključke o privatizaciji

ZAGREB,29. rujna(Hina) - Klub SDP-a zatražio je danas od Hrvatskogsabora da obveže Vladu da u dva mjeseca pripremi zakon kojim bi sejednokratno oporezovala imovina koja je u pretvorbi i privatizacijistečena suprotno propisima.
ZAGREB,29. rujna(Hina) - Klub SDP-a zatražio je danas od Hrvatskog sabora da obveže Vladu da u dva mjeseca pripremi zakon kojim bi se jednokratno oporezovala imovina koja je u pretvorbi i privatizaciji stečena suprotno propisima.

SDP-ov Klub to je predložio kroz zaključke koje je, kao i klubovi HSS-a i HSP-a, izradio povodom rasprave o nalazima nadležnih državnih tijela vezano za rezultate revizije pretvorbe i privatizacije.

Iz većinskog Kluba HDZ-a svoje su zaključke najavili po okončanju saborske rasprave.

SDP-ovci od Sabora traže i da obveže Vladu da mu u roku od mjesec dana dostavi izvješće o odgovornosti članova Vlade u pogodovanju prodaje dionica opatijske Liburnije Dom Holdingu.

Traže i da se zakonom preciznije urede odredbe kojima bi se sankcionirao gospodarski kriminal, za njega predvide primjerene kazne, i da se utrostruče zastarni rokovi sudskog procesuiranja i kažnjavanja.

Klub HSS-a svojim zaključcima traži da Vlada u roku mjesec dana poduzme sve pravne radnje potrebne za saniranje šteta nastalih u pretvorbi i privatizaciji, uključivo prije svega tužbe za povrat protupravno stečene imovine, te tužbe za poništenje ugovora.

HSP-ovci traže poništenje svih nagodbi koje su u kuponskoj privatizaciji sklopljene između države i PIF-ova, te proglašenje ništavnima svih ugovora o vlasništvu za koje se utvrdilo da su sklopljeni nezakonito.

Pravaši traže i novi Zakon o pretvorbi, koji bi omogućio oduzimanje nezakonito stečene imovine u pretvorbi i privatizaciji.

Očekuje se pokušaj usuglašavanja tih zaključaka klubova, a ako to ne uspije o svakom će se glasovati u Hrvatskom saboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙