FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Katrina: prvi NATO-ov teretni zrakoplov na putu u SAD

BRUXELLES, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Boeing 707 koji je unajmio NATOtrebao bi u ponedjeljak poletjeti iz Praga prema Sjedinjenim Državamas humanitarnom pomoći za žrtve uragana Katrina, priopćio je glavnitajnik Saveza Jaap de Hoop Scheffer.
BRUXELLES, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Boeing 707 koji je unajmio NATO trebao bi u ponedjeljak poletjeti iz Praga prema Sjedinjenim Državama s humanitarnom pomoći za žrtve uragana Katrina, priopćio je glavni tajnik Saveza Jaap de Hoop Scheffer.

Zrakoplov koji je bio stacioniran u Geilenkirchenu (na zapadu Njemačke), preuzeo je teret u nedjelju, uglavnom šatore, poljske ležajeve i deke, u Češkoj Republici, a u ponedjeljak bi iz Praga trebao poletjeti za Little Rock u Arkansasu.

Riječ je o prvom humanitarnom letu NATO-a za SAD, pošto je Savez u petak donio odluku da će preuzeti prijevoz dijela europske pomoći u tu zemlju. Odluka je donesena nakon američkog zahtjeva od četvrtka.

NATO je usto mobilizirao četiri teretna broda za dopremu humanitarne pomoći. Brodove su ustupile Danska i Norveška, rekao je De Hoop Scheffer novinarima. Brodovi su inače dodijeljeni pomorskoj sastavnici NATO-ovih snaga za brzo djelovanje.

NATO je, kao i Europska unija, uspostavio Euroatlantski centar za koordinaciju u slučaju katastrofa, tijelo čija je zadaća koordinirati ponude pojedinih europskih država za pomoć Americi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙