FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: zaplijenjen heroin vrijedan milijun kuna

ŠIBENIK, 8. rujna 2005. (Hina) - Šibenska policija zaplijenila je višeod kilogram heroina, kojemu je vrijednost na narkotržištu oko milijunkuna, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravišibensko-kninskoj.
ŠIBENIK, 8. rujna 2005. (Hina) - Šibenska policija zaplijenila je više od kilogram heroina, kojemu je vrijednost na narkotržištu oko milijun kuna, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

Time je policija uspjela prekinuti lanac krijumčara droge, kojim je iz Sarajeva dopreman heroin do Primoštena a, po riječima Zdravka Sedlara, načelnika kriminalističke policije, to je najveća zapljena droge na području te policijske uprave u ovoj godini i sigurno jedna od najvećih u posljednjh nekoliko godina.

Zaplijenjena droga velike je čistoće, a njezina cijena na veliko iznosi 18 tisuća eura, odnosno na malo, prepakirana po 0,1 gram, milijun kuna.

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Branko Peran izvijestio je novinare kako je nakon opsežne tromjesečne istrage policija u ponedjeljak navečer uhitila tri osobe - dva hrvatska državljana i jednog državljanina Bosne i Hercegovine i pritom zaplijenila više od jednog kilograma heroina. Riječ je o tridesetdvogodišnjem A.S. i dvadesetdevetogodišnjem S.S., obojici iz Primoštena, te dvadesetšestogodišnjem A.Đ. iz Sarajeva koji su prebačeni u splitski istražni centar gdje je daljnju obradu preuzeo USKOK.

Optužnica je podignuta i protiv četvrte osobe koja je nedostupna policiji, a riječ je o 48-godišnjem Albancu T.B., državljaninu Srbije i Crne Gore, koji je nabavljao drogu i u Sarajevu je predavao A.Đ., a koji ju je za tisuću eura po pošiljci prevozio do Primoštena.

Načelnika Odjela za opojne droge Ivica Kostanić rekao je da su policajci, znajući da je riječ o krijumčarskom lancu, očekivali veću pošiljku te u ponedjeljak, 5. rujna, navečer u Šibenskoj ulici u Primoštenu prilikom primopredaje "robe" uhitili dvojicu aktera, a naknadno i trećeg. U automobilu su našli paket od pola kilograma heroina, dok su isti takav paket krijumčari odbacili, ali ga je policija našla zajedno s 15.360 eura i 1600 kuna.

Šibenska policija evidentirala je dvadesetak kupaca heroina, od kojih je do sada ispitala šestoricu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙