FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: Nisu utvrđene nezakonitosti u "slučaju Hodžić"

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Unutarnja kontrola MUP-a utvrdila je danitko od djelatnika policije nije razgovarao s Adonisom Hodžićem,hrvatskim braniteljem koji je sredinom kolovoza optužio osječkupoliciju za protupravno privođenje i iznuđivanje potpisa koji biteretio Branimir Glavaša, izvijestio je danas MUP.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Unutarnja kontrola MUP-a utvrdila je da nitko od djelatnika policije nije razgovarao s Adonisom Hodžićem, hrvatskim braniteljem koji je sredinom kolovoza optužio osječku policiju za protupravno privođenje i iznuđivanje potpisa koji bi teretio Branimir Glavaša, izvijestio je danas MUP.

"Nedvojbeno je utvrđeno da nitko od djelatnika MUP-a niti je razgovarao s Hodžićem, niti je to planirano. Čak što više, prema njemu nije bilo nikakvog postupanja", stoji u priopćenju MUP-a.

Nakon što je Hodžić je optužio policiju da ga je bez sudskog naloga nezakonito privela i tražila da tereti Glavaša, a čelnici osječke policije to odbacili kao neistinu, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin poslao je u PU osječko-baranjsku Unutarnju kontrolu MUP-a koja nije utvrdila nikakve nezakonitosti i prekoračenja policijskih ovlasti.

U MUP-u tvrde da nisu potvrđene niti informacije objavljene u medijima da policija u Osječko-baranjskoj županiji poziva na razgovore, zlostavlja i maltretira branitelje koji su zbog toga zatražili pomoć braniteljskih udruga i tijela državne uprave i lokalne samouprave.

U MUP-u kažu da je prijavljen samo slučaj dvojice građana koji su se obratili jednoj od braniteljskih udruga, žaleći se na načine i razloge pozivanja na obavijesni razgovor. Njihov je slučaj ispitan i PU osječko-baranjska im je uputila odgovor, stoji u priopćenju MUP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙