FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLS: Proglašenje pojasa u Jadranu- zaštita nacionalnih interesa

LJUBLJANA,28. rujna 2005.(Hina) - Predsjednik Slovenske pučke stranke(SLS) i ministar okoliša i prostora Janez Podobnik istaknuo je usrijedu na konferenciji za novinare svoje stranke da je prijedlogzakona o proglašenju ekološkog i epikontinentalnog pojasa "prviučinkovit korak na putu do potpune i trajne zaštite naših nacionalnihinteresa".
LJUBLJANA,28. rujna 2005.(Hina) - Predsjednik Slovenske pučke stranke (SLS) i ministar okoliša i prostora Janez Podobnik istaknuo je u srijedu na konferenciji za novinare svoje stranke da je prijedlog zakona o proglašenju ekološkog i epikontinentalnog pojasa "prvi učinkovit korak na putu do potpune i trajne zaštite naših nacionalnih interesa".

Po Podobnikovim riječima zakon tretira Sloveniju kao "ravnopravnu pomorsku državu s teritorijalnim pristupom do međunarodnog mora", a u njega je ugrađen europski koncept shvaćanja zaštite okoliša i održivog razvoja.

Glede odnosa s Hrvatskom i spornih dijelova granice, Podobnik je istaknuo da je slovenska vlada početkom tjedna upozorila Hrvatsku da ne ruši objekt na lijevoj strani rijeke Dragonje koji želi preurediti slovenski državljanin Anton Škof.

"Upravni akt o rušenju koji je izdao hrvatski građevinski inspektor nezakonit je i nedopustiv akt posezanja u slovenski teritorij", ocijenio je Podobnik, dodajući da se time želi "prejudicirati" hrvatsko-slovenska granica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙