FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slučaj Lora: svjedočio bivši zapovjednik 72. bojne Vojne policije Mihael Budimir

SPLIT, 28. rujna 2005.(Hina) - Pred splitskim Županijskim sudom danasje u nastavku suđenja u slučaju Lora svjedočio bivši zapovjednik 72.bojne Vojne policije Mihael Budimir koji je ustvrdio kako je slučajLora bio u ono vrijeme insceniran zbog obračuna s tadašnjim ministromobrane Gojkom Šuškom.
SPLIT, 28. rujna 2005.(Hina) - Pred splitskim Županijskim sudom danas je u nastavku suđenja u slučaju Lora svjedočio bivši zapovjednik 72. bojne Vojne policije Mihael Budimir koji je ustvrdio kako je slučaj Lora bio u ono vrijeme insceniran zbog obračuna s tadašnjim ministrom obrane Gojkom Šuškom.

"Slučaj Lora, baš kao i slučaj Šibenik, insceniran je u vrijeme kad su se određene grupacije htjele obračunati s tadašnjim ministrom obrane Gojkom Šuškom, kojega su namjeravali smijeniti", rekao je.

Budimir je izjavio i kako ga je bivši pripadnik Vojne policije iz Šibenika Mario Barišić, koji je za navodno zlostavljanje zatvorenika u Lori i šibenskim Kulinama u svom svjedočenju okrivio svoje nadređene i čelnike SIS-a u Splitu, zajedno s kolegom Miloradom Pajićem pozvao u Šibenik i rekao mu da mora "prijeći na njihovu stranu". Kad ga je upitao na čiju to stranu, Barišić mu je, tvrdi Budimir, rekao kako mora surađivati s njima dvojicom (Barišićem i Pajićem) jer oni pouzdano znaju da će uskoro biti smijenjen ministar Šušak.

"U biti, oni (Barišić, Pajić) tu su bili samo pijuni koji su za nečiji račun morali stanje u Šibeniku i Lori prikazati negativnim. To nije neka tajna, to se zna", kazao je Budimir. Dodao je kako pritvorenici "nisu dovođeni slučajno" u Loru, nego ih se uvijek privodilo na temelju sudskih naloga ili naloga koje su izdali nadređeni.

"Činjenica je da ti ljudi nisu privedeni samo zato što su imali takva imena i prezimena. Njih se privodilo jer je netko morao dati nalog da se oni privedu. Pa, nisu valjda padobranom padali u Loru", zaključio je Budimir svoje svjedočenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙