FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cilj posjeta Del Ponte RH rješavanje posljednjih teškoća u suradnji

DEN HAAG/ZAGREB, 28. rujna 2005.(Hina) - Cilj je radnog posjeta glavnehaške tužiteljice Carle del Ponte Hrvatskoj 30. rujna, te Srbiji iCrnoj Gori dan ranije, "rješavanje posljednjih teškoća koje postoje usuradnji", uključujući i pitanje preostalih sedam bjegunaca, izjavilaje u srijedu njezina glasnogovornica Florence Hartmann.
DEN HAAG/ZAGREB, 28. rujna 2005.(Hina) - Cilj je radnog posjeta glavne haške tužiteljice Carle del Ponte Hrvatskoj 30. rujna, te Srbiji i Crnoj Gori dan ranije, "rješavanje posljednjih teškoća koje postoje u suradnji", uključujući i pitanje preostalih sedam bjegunaca, izjavila je u srijedu njezina glasnogovornica Florence Hartmann.

"Cilj posjeta je rješavanje posljednjih teškoća koje imamo u suradnji i pitanje sedam preostalih bjegunaca", kazala je Hartmann na tjednom brifingu za novinare u Haškom sudu (ICTY).

Dodala je da će se o tome razgovarati na svim sastancima koje će Del Ponte u četvrtak i petak održati s dužnosnicima u Beogradu, Podgorici i Zagrebu.

Na pitanje o stavu tužiteljice prema suradnji Hrvatske, obzirom na njezin utjecaj na odluku o početku pristupnih pregovora s EU-om, glasnogovornica je izbjegla odgovoriti, kazavši samo da će posjet Zagrebu pridonijeti sveobuhvatnijoj procjeni te suradnje.

"Tužiteljica sutra odlazi u regiju, uključujući posjet Hrvatskoj u petak poslijepodne, i razgovarat će o pojedinostima suradnje. Tada će imati cjelovitu sliku kako bi upotpunila procjenu", kazala je Hartmann.

Del Ponte će se u petak poslijepodne u Zagrebu sastati s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom i suradnicima, nakon čega je najavljena zajednička konferencija za novinare, a primit će je i predsjednik Republike Stjepan Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙