FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U okolici Zvornika ekshumirani ostaci 135 Srebreničana

SARAJEVO,28. rujna(Hina) - Stručni timovi Povjerenstva za nestale osobeFederacije Bosne i Hercegovine do sredine ovog tjedna ekshumirali suposmrtne ostatke 135 žrtava iz masovne grobnice u okolici Zvornika, apretpostavlja se kako je riječ o Bošnjacima ubijenim na područjuSrebrenice 1995. godine, prenijeli su u srijedu sarajevski mediji.
SARAJEVO,28. rujna(Hina) - Stručni timovi Povjerenstva za nestale osobe Federacije Bosne i Hercegovine do sredine ovog tjedna ekshumirali su posmrtne ostatke 135 žrtava iz masovne grobnice u okolici Zvornika, a pretpostavlja se kako je riječ o Bošnjacima ubijenim na području Srebrenice 1995. godine, prenijeli su u srijedu sarajevski mediji.

Ekshumacija, koja se provodi pod nadzorom Županijskog tužiteljstva iz Tuzle, obavlja se kod naselja Liplje odnosno zaseoka Kadrići.

Voditelj tuzlanskog odjela federalnog Povjerenstva za nestale Murat Hurtić pojasnio je kako su do sada pronađeni nekompletni posmrtni ostaci 134 osobe te još jedno kompletno tijelo.

Hurtić je također ustvrdio kako su u ovoj grobnici pokopana tijela srebreničkih žrtava.

U grobnici, čija je ekshumacija počela 15. rujna, do sada je pronađen velik broj sitnih kostiju te odjeće, različitih poveza kao i različitog streljiva koje se koristi za pješačko oružje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙