FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski zrakoplovi napali Gazu

BEIT HANOUN, 27. rujna 2005. (Reuters) - Izraelski borbeni zrakoplovinapali su noćas dva grada u Pojasu Gaze, nastavljajući s ofenzivomkoju je naredio premijer Ariel Sharon zbog prekograničnih raketnihnapada palestinskih militanata.
BEIT HANOUN, 27. rujna 2005. (Reuters) - Izraelski borbeni zrakoplovi napali su noćas dva grada u Pojasu Gaze, nastavljajući s ofenzivom koju je naredio premijer Ariel Sharon zbog prekograničnih raketnih napada palestinskih militanata.

U zračnim udarima izvedenim pred zoru na gradove Beit Hanoun i Khan Younis nitko nije stradao.

U Beit Hanounu, gradu na granici Pojasa Gaze koji se često koristi za lansiranje raketa na Izrael, izraelski zrakoplovi srušili su dva mosta, kazali su svjedoci. Izraelska vojska je objavila da su mostove koristili militanti za prebacivanje oružja.

U drugom udaru srušena je mjenjačnica i privatna škola u Khan Younisu, koju su koristili borci palestinskog Fataha.

Izraelska vojska optužila je vlasnika mjenjačnice da je radio za militantni pokret Hamas.

Riječ je o najsnažnijem izbijanju nasilja i izazovu za krhki prekid vatre otkako je Izrael 12. rujna dovršio povlačenje iz Gaze

Premijer Sharon je nekoliko sati prije najnovijeg zračnog napada na Gazu preživio važno glasanje u središnjem odboru svoje stranke Likud. Prijedlog njegovog glavnog stranačkog suparnika Benjamina Netanyahua za raspisivanje prijevremenih izbora, koji bi prema sadašnjem raspoloženju birača vjerojatno značili detronizaciju Sharona, vodstvo Likuda odbilo je s 51.3 posto glasova, dok je za bilo 47.6 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙