FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši ruski dužnosnici: Proces protiv Miloševića je nelegalan

MOSKVA, 27. rujna 2005. (Hina/AFP) - Bivši ruski dužnosnici, međukojima je i nekadašnji premijer Jevgenij Primakov, osudili su u utorak"protupravni" postupak protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednikaSlobodana Miloševića pred Haškim sudom (ICTY) .
MOSKVA, 27. rujna 2005. (Hina/AFP) - Bivši ruski dužnosnici, među kojima je i nekadašnji premijer Jevgenij Primakov, osudili su u utorak "protupravni" postupak protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića pred Haškim sudom (ICTY) .

Na predstavljanju knjige u kojoj su prikupljena ruska svjedočenja u korist Miloševića, Nikolaj Rižkov, bivši šef sovjetske vlade i član ruskog parlamentarnog povjerenstva za Jugoslaviju od 1999. do 2003. je rekao: "Podsjećam da je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) nelegalan, da ga Rusija ne priznaje, ali da smo bili primorani svjedočiti jer je Milošević na optuženičkoj klupi".

Naslovljena "Riječ imaju svjedoci obrane", ta knjiga od 500 stranica sadrži uvod u obranu Slobodana Miloševića te transkripte iskaza više ruskih dužnosnika pred Haškim sudom.

Knjiga je predstavljena na posebnoj konferenciji za novinare na kojoj su se okupili svjedoci Miloševićeve obrane poput umirovljenog ruskog generala Leonida Ivašova, već spomenutih Rižkova i Primakova, ali i brat bivšeg jugoslavenskog predsjednika i bivši veleposlanik u Rusiji, Borislav Milošević.

Prema mišljenju Rižkova, u bivšoj Jugoslaviji se vodio građanski rat u kojem su Srbi raseljeni iz Hrvatske, a potom i s Kosova.

"Treba suditi agresorima, Chiracu, Clintonu i Solani", zaključio je Rižkov. "Generali NATO-a dobro znaju da su prvo napali, a potom optužili Miloševića da je odgovoran za rat", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙