FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: Milošević potrošio 60 posto vremena za 30 svjedoka

DEN HAAG/ZAGREB,8. rujna(Hina) - Bivši jugoslavenski predsjednikSlobodan Milošević, koji se na haškom suđenju za ratne zločine branisam, do sada je potrošio 60 posto vremena koje mu je odobreno zaobranu, ispitavši samo tridesetak od 1.600 najavljenih svjedoka.
DEN HAAG/ZAGREB,8. rujna(Hina) - Bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević, koji se na haškom suđenju za ratne zločine brani sam, do sada je potrošio 60 posto vremena koje mu je odobreno za obranu, ispitavši samo tridesetak od 1.600 najavljenih svjedoka.

Prema podacima koje je Haški sud (ICTY) objavio u četvrtak, Milošević je u godinu dana dokaznog postupka obrane potrošio 54 od odobrenih 90 radnih dana, ispitavši u tom razdoblju 32 svjedoka većinom vezana uz optužnicu za Kosovo.

U tijeku je višetjedno svjedočenje čelnika srpskih radikala i haškog optuženika Vojislava Šešelja, 33. svjedoka obrane, koji prvi svjedoči i o zbivanjima u ratovima u Hrvatskoj i BiH.

Predmetni tužitelj Geoffrey Nice je na ispitivanje svjedoka obrane potrošio 34 od 60 radnih dana, koje mu je odobrilo sudsko vijeće.

Optuženi Milošević najavio je kako će tražiti da mu se odobri dodatno vrijeme za obranu, obzirom da je optužba za izvođenje svojih dokaza imala 300 radnih dana, dok je tužitelj Nice zatražio dopuštenje za ponovno otvaranje dokaznog postupka optužbe kako bi uveo nove dokaze i saslušao još šest svjedoka.

Prvo međunarodno suđenje za ratne zločine jednom šefu države počelo je prije više od tri i pol godine, 12. veljače 2002., i po svom je trajanju već najdulji proces za ratne zločine u povijesti.

Zbog Miloševićevog slabog zdravstvenog stanja suđenje se odvija u režimu od tri radna dana tjedno po četiri sata, a nedavni zahtjev Tužiteljstva da se taj tempo pojača, sudsko vijeće je na preporuku kardiologa odbilo, pa se završetak procesa očekuje krajem 2006.

Milošević je optužen za genocid u BiH i zločine protiv čovječnosti počinjene u Hrvatskoj i na Kosovu 90-ih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙