FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjedok Maglov odbacio Barišićeve tvrdnje o zlostavljanju u Lori

SPLIT, 27. rujna 2005.(Hina) - U današnjem nastavku suđenja u tzv.slučaju Lora na splitskom Županijskom sudu bivši zapovjednik Vojnepolicije u Šibeniku, umirovljeni pukovnik Željko Maglov, odbacio jetvrdnje svjedoka Marija Barišića koji ga je prozvao odgovornim zazlostavljanja zatvorenika u Lori, rekavši da je "Barišić psihičkibolesnik koji nikada nije bio u Lori".
SPLIT, 27. rujna 2005.(Hina) - U današnjem nastavku suđenja u tzv. slučaju Lora na splitskom Županijskom sudu bivši zapovjednik Vojne policije u Šibeniku, umirovljeni pukovnik Željko Maglov, odbacio je tvrdnje svjedoka Marija Barišića koji ga je prozvao odgovornim za zlostavljanja zatvorenika u Lori, rekavši da je "Barišić psihički bolesnik koji nikada nije bio u Lori".

"On je bolesnik, koji je sve izmislio. Bolesnik koji izmišlja", kazao je svjedok Maglov.

Predsjednica Sudskog vijeća Spomenka Tonković na njegov je zahtjev pročitala Maglovljeve prijašnje iskaze u kojima navodi kako je u kolovozu 1992. vodio 50-ak zarobljenika iz Lore na razmjenu u Kerestinec te da su "svi bili liječnički pregledani i u dobru stanju, bez ozljeda".

Svjedočeći nadalje o sjevernom dijelu zatvora u Lori, tzv. bloku C - u kojemu je Barišić, kako je tvrdio, kao pripadnik Vojne policije iz Šibenika vidio zarobljenike "bez očiju, ušiju i jezika, koji mole da ih se ubije" - Maglov je kazao kako je u vrijeme kad je on bio tamo, u kolovozu 1992., taj dio zatvora bio prazan.

Dodao je da je u vojnom zatvoru, osim tada, bio i kad su se tamo održavali seminari o postupanju s ratnim zarobljenicima po Ženevskoj konvenciji, u organizaciji Uprave Vojne policije.

Svjedok Maglov rekao je i kako nije vidio niti znade za zlostavljanja zarobljenika u Lori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙