FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slučaj Lora: od pet pozvanih odazvao se samo jedan svjedok

SPLIT,15. rujna 2005.(Hina) - Četvrti dan ponovljena suđenja osmoricibivših vojnih policajaca optuženih za ratne zločine u Lori 1992.svjedok oštećenik Rade Krivić sudu je kazao kako su stražari u Loriprema njemu bili "korektni" te da "nije bilo nikakvih neugodnosti",ali kako mu je u tijeku ispitivanja nekoliko sekunda "na uši bilaspojena struja".
SPLIT,15. rujna 2005.(Hina) - Četvrti dan ponovljena suđenja osmorici bivših vojnih policajaca optuženih za ratne zločine u Lori 1992. svjedok oštećenik Rade Krivić sudu je kazao kako su stražari u Lori prema njemu bili "korektni" te da "nije bilo nikakvih neugodnosti", ali kako mu je u tijeku ispitivanja nekoliko sekunda "na uši bila spojena struja".

"Drugih neugodnosti", kako je rekao, "nije bilo".

Na njegov je zahtjev predsjednica Sudskog vijeća zabranila televizijsko i fotografsko snimanje.

Ostala za danas pozvana četiri svjedoka nisu se pojavila. Trojici pozivi nisu ni uručeni, a jedan od njih sudu dostavio zahtjev da ga se tretira kao ugrožena svjedoka, o čemu će sud naknadno odlučivati.

Odvjetnica Ankica Luetić, braniteljica optuženika Emilija Bungura, jednog od četvorice u bijegu, sudu je na početku današnje rasprave uložila prigovor na pitanja svjedocima zastupnika optužbe Michellea Squiccimara o nacionalnosti i pripadnosti političkim strankama ili vojnim postrojbama. Prigovoru, koji se odnosi na jučerašnje ispitivanje svjedoka Uglješe Bulovića, pridružili su se svi branitelji.

Predsjednica Sudskog vijeća Spomenka Tonković odbacila je prigovor, jer ga je, kako je obrazložila, Vijeće ocijenilo neutemeljenim. "Vijeće ocjenjuje kako su upravo pitanja kojima se prigovora bitna za razrješenje statusa civilnih žrtava rata i ostalih okolnosti na koje upućuje Vrhovni sud u rješenju o ukidanju oslobađajuće presude iz 2002.", izvijestla je sutkinja Tonković.

Suđenju su nazočna četvorica od osam optuženika, jer su ostali u bijegu i za njima je raspisana tjeralica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙