FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka udruženja trgovaca tuže kartičare zbog dogovaranja provizija

NEW YORK, 27. rujna 2005. (Hina/AP) - Četiri iz redova najvećihameričkih udruženja trgovaca pridružili su se sudskoj bitci kako biprisilili izdavatelje kreditnih kartica na snižavanje provizija kojezaračunavaju za obradu transakcija.
NEW YORK, 27. rujna 2005. (Hina/AP) - Četiri iz redova najvećih američkih udruženja trgovaca pridružili su se sudskoj bitci kako bi prisilili izdavatelje kreditnih kartica na snižavanje provizija koje zaračunavaju za obradu transakcija.

Trgovinska udruženja optužuju kartičarske tvrtke Visu USA, MasterCard i niz velikih banaka, uključujući Citigroup, Bank of America i JP Morgan Chase za sudjelovanje u potajnom utvrđivanju provizija koje zaračunavaju.

Tužbom, koja je podnijeta saveznom sudu u New Yorku, traži se sudski nalog za zaustavljanje navodnih tajnih dogovaranja kao i šteta, koje nisu specificirane.

Riječ je o posljednjem u nizu više od 30 sudskih postupaka pokrenutih proteklih mjeseci kako bi se prisililo kartičarska udruženja i njihove banke članice da smanje provizije koje trgovci plaćaju svaki put kad kupac svoju kupovinu plati kreditnom ili debitnom karticom. Te su provizije na kraju prebačene na kupce kroz više cijene proizvoda i usluga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙