FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lagat najavio tužbu protiv IAAF-a

BERLIN, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Kenijski atletičar Bernard Lagat,koji je na Olimpijskim igrama u Sydneyu osvojio brončanu medalju na1.500 metara, najavio je tužbu protiv Međunarodne atletske federacije(IAAF), koja ga je pogrešno optužila za uzimanje dopinga.
BERLIN, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Kenijski atletičar Bernard Lagat, koji je na Olimpijskim igrama u Sydneyu osvojio brončanu medalju na 1.500 metara, najavio je tužbu protiv Međunarodne atletske federacije (IAAF), koja ga je pogrešno optužila za uzimanje dopinga.

Lagat je na 8. kolovoza 2003. godine na mitingu u Njemačkoj bio pozitivan na dopinškoj kontroli i to na EPO, no mjesec dana kasnije IAAF je objavila kako je Lagatov B uzorak urina bio negativan.

"Trpio sam mnoge uvrede i napade, a nisam bio kriv," poručio je Lagat, koji će zatražiti 500.000 dolara odštete. Zbog sumnje kako uzima nedozvoljene stimulanse, Kenijac, koji od prošle godine nastupa pod američkom zastavom, propustio je svjetsko prvenstvo u Parizu, te ostale jače mitinge.

Čelnici IAAF-a za sada nisu željeli komentirati Lagatovu najavu tužbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙