FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: uhićeno petero mladih preprodavača kokaina

ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Nakon što su prikrivenomistražitelju preprodali 300 grama kokaina policija je uhitilapeteročlanu skupinu mladih dilera, koji su, kako se sumnja, duževrijeme trgovali kokain na zagrebačkim Srednjacima, doznaje se danas upoliciji.
ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Nakon što su prikrivenom istražitelju preprodali 300 grama kokaina policija je uhitila peteročlanu skupinu mladih dilera, koji su, kako se sumnja, duže vrijeme trgovali kokain na zagrebačkim Srednjacima, doznaje se danas u policiji.

Riječ je o mladićima starim od 22 do 25 godina, koje je okupio i organizirao 23-godišnjak. Svi su od ranije poznati zbog posjedovanja i preprodaje droge, a dvojica i zbog drugih "nasilnih" kaznenih djela.

Nakon što ih je više mjeseci pratila i prisluškivala im telefone policija je četvoricu mladića uhitila u petak poslijepodne u blizini teniskog centra Concordia u preprodaji 300 grama kokaina. Još je jedan mladić uhićen sutradan.

"Utvrđeno je da se radi o dobro organiziranoj skupini mlađih osoba koja je uglavnom na području zagrebačkog naselja Srednjaci preprodavala veće količine kokaina po cijeni od 50 eura za gram", kazao je zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak.

Dodao je da su unutar grupe bile strogo podijeljene uloge oko nabave, pronalaženja kupaca, dogovora oko kupoprodaje i prijenosa droge te osiguravanja nesmetane trgovine.

Pretražujući stanove uhićenih mladića policija je pronašla još 25 grama kokaina, 3,8 grama marihuane i 0,8 grama hašiša te automatsku pušku "crvena zastava" s dva spremnika i pištolj browning. Pištolj je pronađen kod navodnog organizatora skupine, a naknadno je otkriveno da je sastavljen od dijelova dvaju pištolja koji su davno ukradeni.

Nakon krim-obrade mladići su uz kaznenu prijavu zbog udruživanja radi preprodaje droge privedeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, a policija nastavlja rad na slučaju jer sumnja da je skupini pripadao i jedan odbjegli 41-godišnjak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙