FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vježba za vojne promatrače UN-a

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Na vojnom poligonu "Korani" danas jeodržana vježba temeljnog tečaja za vojne promatrače UN-a pod nazivom"Talačka kriza u mirovnim operacijama", izvijestilo je hrvatskoMinistarstvo obrane.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Na vojnom poligonu "Korani" danas je održana vježba temeljnog tečaja za vojne promatrače UN-a pod nazivom "Talačka kriza u mirovnim operacijama", izvijestilo je hrvatsko Ministarstvo obrane.

Vježba je izvedena po scenariju koji je blizak stvarnu događaju i jedan je od pedesetak različitih scenarija koji polaznici tečaja za mirovne operacije prođu u pet dana koliko traje vježba na terenu.

U vježbi na "Korani", među ostalim, sudjelovala je satnija 1. gardijske brigade, vod bojne za specijalna djelovanja, vod za razminiranje 33. inženjerijske brigade kao tim za razminiranje na terenu te sanitetski tim 5. korpusa.

Inače, nabrojene postrojbe već tradicionalno sudjeluju u takvim vježbama s ciljem da se polaznici osposobe za misije UN-a.

Ova završna vježba za vojne promatrače dio je trotjedna tečaja čiji se teorijski dvotjedni dio provodi u Središtu za međunarodne vojne operacije u Rakitju, a drugi, petodnevni, na vježbalištu "Korani". Na tom međunarodnom tečaju osim 14 polaznika iz Hrvatske sudjeluje i 11 polaznika stranih oružanih snaga (Dominikanska Republika, Salvador, Etiopija, Gvajana, Jemen, Ruanda i SiCG).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙